Krąg społeczności żywnościowych – warsztat

Data wydarzenia: 16/04/2021 08:00:00

16-18 kwietnia 2021 – zapraszamy do udziału w 3-dniowych warsztatach dla osób koordynujących lokalne społeczności żywnościowe – kooperatywy spożywcze lub grupy RWS.

Krąg Społeczności Spożywczych – warsztaty dla osób współtworzących społeczności żywnościowe.
16-18 kwietnia 2021 – zapraszamy do udziału w 3-dniowych warsztatach dla osób koordynujących lokalne społeczności żywnościowe – kooperatywy spożywcze, grupy RWS.  Będziemy dzielili się doświadczeniem jak budować grupę, jak wzmacniać komunikację między osobami ją współtworzącą, jak rozwiązywac konflikty, gdzie szukać pomocy, inspiracji. Chcemy poznać się nawzajem, aby ruch alternatywnych sieci dystrybucji żywności rósł w siłę!
Jeśli jesteś zainteresowana udziałem w warsztatach i wzmocnieniem swoich kompetencji w organizacji i budowie spoleczności spożywczej  zachęcamy do wypełnienia ankiety zgłoszeniowej. Warsztat odbędzie się w Ptasiej Dolinie – domu spotkań twórczych w Nowej Wielkiej Wsi k/Jawora (dolnośląskie). Szczegółowy plan spotkania zostanie ustalony na podstawie potrzeb i posiadanych kompetencji zgłosoznych osób. Warsztat będzie prowadzony w duchu edukacji tzw.horyzontalnej, czyli z uwzględnieniem wiedzy grupy i wzajemnej edukacji osób w nim uczestniczących.
ANKIETĘ ZGŁOSZENIOWĄ prosimy wypełnić do 7 marca.
Warsztat realizowany jest w ramach projektu z funduszy UE: Erasmus+ 2019-1-HU01-KA204-061205.  Food&More – Consumer education for food citizens, realizowany jest przez Fundację EkoRozwoju w partnerstwie z organizacjami: TVE z Węgier, AMPI z Czech oraz Międzynarodową siecią URGENCI z siedzibą we Francji.
Na zdjęciu ogród warzywny w Ptasiej Dolinie, jesień 2020.